Autófóliázás

A LLumar autófóliák megoldást nyújtanak a gépjárművek üvegeinek hiányosságainak ki küszöbölésére, legyen az a nem megfelelő UV szűrés, belátás elleni védelem, nem kielégítő hővédelem vagy akár a betörés elleni védelem. Fontos, hogy autónk fóliáztatása előtt tájékozódjunk az érvényben lévő jogszabályokról, elkerülve így a későbbi kellemetlenségeket közúti ellenőrzések, igazoltatások vagy műszaki vizsgák esetére. Kijelenthetjük, hogy Európában és Magyarországon sem tiltja törvény, rendelet  csak feltételekhez köti az autók üvegeinek utólagos fóliázását. A kivétel mely a szabályt erősíti a tömegközlekedési járművek úgynevezett vészkijárati üvegezésén nem alkalmazható biztonsági fólia. A feltételek közül a talán a legfontosabb és megkerülhetetlen, hogy az autó rendszámának megfelelő nemzeti minősítő jellel rendelkezzen a fólia és ez a műbizonylatával azonosítható legyen! Magyarországon a NAF (Nemzeti Autó Felügyelet) engedélyével kell rendelkezni és az abban előírt adatokkal MŰBIZONYLATOT kiállítani az erre jogosult telepítőnek!      
A fentiek betartása mellet a fóliázott üveg együttes látható fényáteresztési értékeit a 84/2005 GKM rendeletnek megfelelően kell alkalmazni.


1. Az első szélvédőüveg és vezetősor melletti ajtók oldalüvegeinek, melyeken át a kétoldali visszapillantó tükrökön keresztül biztosított a gépjármű mögé látás minimum 70%-os összegzett látható fényáteresztéssel kell rendelkeznie.


2.- 3. A vezetősor mögötti oldalüvegek és hátsó szélvédő látható fényáteresztési értéke nincs meghatározva, lehet bármilyen sötétségű, azonban minden fóliázott üveget a fent leírt jellel eltávolíthatatlan módon meg kell jelölni az azonosíthatóság érdekében.

Mindez egyszerűen képpel illusztrálva.