LLumar biztonsági fóliák

A LLumar biztonsági fóliák a szabvány szerint két fő csoportra oszthatóak.

 

- az MSZ EN 12600-as szabvány az üvegek szilánk mentes törését vizsgálja és a becsapódó tömeg energiája nagysága szerint három /1B1, 2B2, 3B3/ fokozatot különböztet meg. A szabvány teljesítése minden esetben az jelenti, hogy a becsapódó tömeg hatására eltörő üvegből nem fordulhatnak ki sérülés okozására képes szilánkok. Ezen szabványnak történő megfelelést miniszteri rendelet írja elő közintézmények részére, mint pl. bölcsődék, óvodák, iskolák, idősek otthona, egészség ügyi intézmények stb. Rendelet kötelezi a szilánk mentes környezet kialakítására az élelmiszerek gyártásával forgalmazásával vagy akár csak tárolásával foglalkozó cégeket is egy EK előírás.

- az MSZ EN 356-os szabvány szintjeinek teljesítése a személy védelmen túl vagyon védelmi eszköznek is minősül. P1A és P2A kategóriát a MABISZ /Magyar Biztosítók Szövetsége/ átdobás gátló eszköznek minősíti és elektronikus védelemmel kiegészítve részleges mechanikai védelem kategóriájába sorolja. Ez a vizsgálat egy 4,1kg tömegű acél golyó 1,5 ill. 3,0m-er magasságból történő ejtéses vizsgálatából áll. A fóliázott üvegnek három becsapódásnak kell ellenállnia oly módon, hogy a golyó nem szakíthat akkora lyukat a fóliázott üvegen amelyen képes átesni. A LLumar biztonsági fóliák minden szükséges magyar és nemzetközi minősítéssel rendelkeznek. Milyen védelmet nyújt a LLumar biztonsági fólia egy robbantásos terror támadás esetén ?

A fóliával bevont üveg!

A bevonat nélküli üveg!

Részletesebb információk a szabványos vizsgálatokról: www.biztonsagifolia.co.hu

Hívjon hogy segíthessek Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb LLumar biztonsági fóliát elsődlegesen Mátészalka és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye körzetében