LLumar graffiti elleni védelem

A LLumar graffiti ellen védő fóliák leggyakoribb alkalmazása az épület és gépjármű üvegeken történő. Hazánkban sajnos még nem nevezhető általánosnak használatuk, de Nyugat-Európai városok közlekedési vállalatai jó példát mutatnak számunkra. Gazdaságossági számítások igazolják hogy egyetlen villamos vagy autóbusz üveg cseréje tízszer többe kerül mint graffiti ellen védő fóliázás költségei. A graffiti leggyakoribb formája a festéses eljárás , mely szintetikus akríl vagy kátrány alapú festékekkel történik.

Ezek eltávolítása többnyire nem probléma mert a LLumar graffiti ellen védő fóliák felülete egy nagy keménységű és karcosodással szemben ellenálló bevonattal van ellátva, melyről oldószeres törlő kendővel többnyire maradéktalanul és egyszerűen eltávolítható a festék anyag. Még a fóliát sem szükséges cserélni.

A karcolásos támadás esetén a fólia megvédi az üveget, de cseréje valószínűleg elkerülhetetlen. Legveszélyesebb a savazásos graffiti támadás, mert a felhasznált vegyszer HF /Hidrogén-Fluorid/ az emberi szervezetre közvetlen és közvetett modon is rendkívül veszélyes. A LLumar graffiti ellen védő fóliák még ennek az agresszív támadásnak is képesek ellenállni. Hogy miért nevezik a savazásos graffitit élet elleni bűncselekménynek? Többer megtudhat a graffitivédelem weboldal- ról.